vineri, 9 septembrie 2011

Bars

Vinovaţii fără vină, îmi sună acum în minte refrenul melodiei lui Florian Pitiş, iar continuarea era: cer să se facă lumină. Mă gândeam astăzi că, la modă sau nu, multă lume, din tv sau presă scrisă ori audio, îşi publică fotografiile cu artişti, vedete de tot felul, persoane publice etc. Îmi încolţise în minte întrebarea cum aş părea eu dacă aş publica fotografii de la emisiunile mele, în care invitaţii erau deţinuţi sau oameni certaţi cu legea. Apoi m-am gândit dar oare cum ar fi să pun poze cu poliţiştii ce au trecut prin studio sau cu procurori, mascaţi ori cu judecători. Aş fi fost de râsul curcilor, eram penibilă, era un act de curaj, cum ar fi părut gestul meu? M-am decis însă că emisiunile păstrate pe dvd stau bine la locul lor şi nu e cazul să mă afişez ca titlu de glorie cu cei ce sunt sau au fost în spatele gratiilor, gen Tolea sau Mihai Clipea, ori ucigaşul lui Ionuţ George, ori violatori sau criminali şi hoţi cărora le-am stat alături în celulă pentru a le adresa
întrebări. Astăzi însă am răsfoit câteva din zecile de mii de poze făcute mai nou ca pasionată de fotografie şi m-am oprit tot la gratii, dar la alt fel de deţinuţi. Acei vinovaţi fără vină, care nu cuvântă, dar sunt demni de toată atenţia şi compasiunea noastră, dacă altceva nu putem face.






6 comentarii:

Loredana spunea...

frumoase si explicite fotografiile tale!

Bianca Popa spunea...

Vă multumesc! Din păcate înfăţişează o realitate mai puţin plăcută.

Mircea Suman spunea...

Zguduitoare!

Anonim spunea...

:)de acord

Aurora Georgescu spunea...

Este atâta suferinţă în privirea lor încât mă cutremur privind. Niciodată nu am agreat îngrădirea fiinţelor.
Aţi surprins clipa de dor şi neputinţă...

Baldovin spunea...

Si eu sunt un fan al animalelor. Gradinile noastre zoologice sunt inca crude insa pe mine ma relaxeaza fosrte mult vizitandu-le. Am vazut recent la Animal planet/National Geographic noul concept de gradina zoologica in Valencia parca (era sigur in Spania) cu recreerea spatiului din mediul lor natural. Mi se pare foarte interesant. Decat sa vezi un animal semimpaiat si sa te plictisesti in 10 minute (nu e cazul meu care raman atent) mai bine vezi un animal cat de cat liber intr-o ipostaza autentica.

Imi place blogul-- o sa-i iau RSS-urile. ;) La multi ani.