miercuri, 21 octombrie 2009

Distracţii periculoase




Nu ştiu dacă mă înşel sau e doar o realitate izolată, însă tinerii din ziua de astăzi parcă nu ştiu să îşi găsească preocupări pozitive. Parcă generaţia mea sau cele anterioare erau mai paşnice. Adolescenţii de astăzi sunt prea violenţi. Ori e de vină anturajul şi vor să braveze în faţa amicilor sau poate nu mai găsesc adevărate valori care să-i inspire. Deşi mi-e greu să cred că nu au exemple pozitive.
Spre exemplu, în fotografia din postare se vede o căsuţă construită în vîrful unui copac. Se întîmplă la Purcăreni, chiar în apropiere de casa noastră. Nu e vorba de ceva violent, dar mă tem ca zelul ăsta de a construi să nu ducă la accidente.
Pe de altă parte, în filmuleţul ataşat se vede clar un act premeditat al unui adolescent, ce ar fi putut avea consecinţe grave.
Mă întreb de unde oare izvorăsc ideilea ăstea negative şi impulsurile de a face lucruri nesăbuite.

5 comentarii:

Anne spunea...

e adevarat, tinerii din ziua de azi sunt cam teribilisti..vor sa isi arate "maretia" alegand preocupari periculoase. Speram sa nu se termine urat. O zi frumoasa iti doresc!

Bianca Popa spunea...

Ma gindesc cu teama la viitorul in care fiul meu va ajunge adolescent. E acea teama de a nu scăpa lucrurile de sub control si totodata dorinta de a reusi sa pastram o comunicare apropiata intre noi ca parinti si el. Astfel incit atunci cind nu poate discerne intre rau si bine sa ne intrebe. Avem aproape 3 anisori, dar deja ma gindesc la cind va fi mai mare.

DUTA spunea...

Din pacate, tineretul de azi este prost influentat de filmele vazute la televiziune. In afara de aceasta, disciplina in scoli a deteriorat in ultimii ani devenind slaba si flexibila.

Mircea Suman spunea...

1/Imi face bine fiecare vizita pe blogul tau. M-a incantat turma de oi.
2/ Fiecare generatie a avut pareri asemanatoare despre generatia copiilor sai. Nu te teme. Copilul vostru creste intr-o familie echilibrata si va fi bine educat. Sa va traiasca!

Bianca Popa spunea...

Domnule Suman mulţumesc pentru încurajare şi vizitele pe blog.
Vă aştept oricînd vă face plăcere.
Cît despre fotografii, încerc să surprind mereu viaţa de aici din mediul rural.
Noapte bună şi o duminică frumoasă vă doresc!